Qube

Mobotix преоткрива засичането на движения и намалява фалшивите аларми чрез новия MxActivitySensor

MOBOTIX AG оповести MxActivitySensor - революционна технология, която регистрира предвижването на хора и предмети, като същевременно отхвърля излишните движения на околната среда в кадрите. Това драстично намалява броя на фалшиви аларми. Чрез развитието на MxActivitySensor, MOBOTIX отново изобретява метод за интелигентно откриване на движение в заснетите кадри.

"MxActivitySensor е напълно нова технология, която буквално е пет години напред на от съществуващите системи за детекция на движение във видеото," казва основателя и главен изпълнителен директор на MOBOTIX, д-р Ралф Хинкел. "Най-големият проблем със софтуери за детекция на движение във видеото днес е огромното количество фалшиви аларми. MxActivitySensor намалява тези фалшиви аларми с повече от 90%, с почти никакви настройки". По този начин, MxActivitySensor също така спестява време за потребителя. "Намирането на реални събития в традиционния софтуер за откриване на движение е като търсене на игла в купа сено, защото всяко движение предизвика аларма", продължава д-р Хинкел. "С MxActivitySensor потребителят може да се концентрира върху значимите събития, и да ги намерят бързо и ефективно. Смятаме, че това е голяма промяна и както обикновено със MOBOTIX, софтуерът е безплатен".

mx PR ActivitySensor 130323.jpg formatVGAИнтегрираната в камерата сензорна технология, разработена от MOBOTIX проследява целенасочени движения на предмети и хора и показва посоката им на движение.

MxActivitySensor преобразява засичането на движения

Произведение на изкуството, интелигентното откриване на движения като това, предлагано от MxActivitySensor е възможно само благодарение на децентрализираната система на MOBOTIX. "MxActivitySensor е интегриран директно в камерата, което означава, че анализът се провежда директно в камерата. Само съответните събития задействат аларма, която се изпраща по мрежата. По този начин, потребителите спестяват огромно количество трафик, особено когато има много камери, инсталирани в мрежата, "казва д-р Хинкел. Когато човек или превозно средство се движи през полето на камерата, MxActivitySensor задейства различни аларми за камерата, като например запис, телефонно обаждане, електронна поща, SMS и т.н. MxActivitySensor игнорира всички други промени в околната среда, като например сняг, дъжд, вятър, осветление, движещи се облаци и дървета. Това интелигентно управление на детекция на движение е наистина уникално за пазара.

Почти никакви настройки

Веднъж включен и оставен на фабрични настройки, MxActivitySensor, е още по-точен в откриване на видео движение, в повечето ситуации. Това представлява големи спестявания в времето за конфигурация в сравнение с традиционното откриване на видео движение. "Най-трудното нещо да направите, е да се направите сложното лесно и това е цялата идея с този софтуер. С MxActivitySensor няма нужда от специалисти за инсталиране, управление и анализ на системата на място. Възможността да направите всичко това за да получите желаните резултати в момента е достъпна за всички потребители", заключава д-р Ралф Хинкел.

Наличност

Новите S15, V15 и D15 Моботикс модели са оборудвани с уникалния MxActivitySensor. MxActivitySensor е внедрен в новата версия на софтуера за Моботикс камери от 4.1.6, която е достъпна за свободно сваляне. MxActivitySensor е съвместима със следните модели камери - Q24M, M24M, D24M, T24M, D14Di, S14 и V14 (Security версията им).

Share