Qube

Banner-S14

Най-евтиното охранително решение!

Защо Моботикс е най-евтиното охранително решение!

На кратко, MOBOTIX  е компактно, многофункционалнно и самостоятелно устройство.

Охранителните системи MOBOTIX предлагат широка гама от функции, които са необходими на всяка една надеждна охранителна система. Произведени в Германия, те са единствените камери в Европа със сертификат за признаване, на записите като доказателство в Европеиските съдилища. Без необходимост от каквито и да е допълнителни устройства, системата MOBOTIX работи и охранява зададения й периметър. MOBOTIX е температурно стабилизирана от -30°С до +60°С и не се нуждае от допълнителни, кожуси нагреватели или вентилатори за да работи през всички сезони безотказно!

 

 Banner-D14

Предимства на IP камери за видеонаблюдение, контрол и охрана!

 • Обработката на видеоизображението, прекъсванията и компресията се извършват в самата камера, като на изхода излиза готов компресиран сигнал, който може директно да се подаде в LAN или интернет. Системата е децентрализирана, всяка камера се монтира самостоятелно, без да е необходимо PC или друга машина.
 • Компресията на камерата е MxPЕG и е създадена и оптимирана за камерите MOBOTIX за разлика от масовия случай, където се използва МPAG4 или H264, създадени за домашно видео. Това позволява отлично качество на картината при минимален трафик по мрежата.
 • Записът може да се извършва на произволно избрано място в WAN мрежата, PC или мрежови диск. Произволно количество камери могат да записват на едно устройство. Не е необходимо да се инсталира допълнителен софтуер. Записите могат да се свалят и гледат от всяка точка на мрежата. Свалените клипове могат да се гледат директно от флашката, тъй като имат вграден плеар. Цената на мрежовия диск за 1 TB e около 250 лв.
 • Начинът на обработка на картината е патентован от MOBOTIX и не е на приципа на PAL телевизията. Това позволява да се предава и записва перфектна картина, дори и при неблагоприятни условия: директна слънчева светлина, заслепяващи фарове, лампи, лазери и други лъчи, които биха повредили картината и дори определени модели камери.
 • Вграденият светлинен усилвател и собственият процесор във всяка една камера създават условия за добра видимост и при много слаба осветеност.
 • Камерите с един обектив са с 3MP, a с два са с 6МP матрица, което е балансирано съотношение между светлочуствителност и детайлност на образа. Обективите на камерите могат да бъдат произволно избрани и подменени в зависимост от необходимостта на помещението за наблюдение.
 • Камерите с два обектива могат да бъдат с еднакви 90° обективи, обединени в една панорамна картина или да са с различни обективи и да гледат в избрани от потребителя посоки.
 • В камерите има вградени: микрофон, високоговорител, датчик за температура, логика за отчитане на движенията и луксомер, с които може да се оповестява повишаване или понижаване на температурата, силата на звука, светеността и др. В случай на пожар, разбиване или нерегламентиран достъп, камерата ще информира оторизираните за случая лица. Информацията може да се получи по мобилния телефон или под формата на електронни съобщения.
 • Броят на камерите, работещи в една система е неограничен, те могат да се наблюдават и контролират заедно и поотделно в произволен брой контролни центрове. За включване, добавяне и запис на камери не се изискват  икакви лицензи. Супервайзорът може да контролира кои камери се наблюдават в момента и да поема управлението им. Контролните центрове на MOBOTIX са безплатни.
 • Информацията, която се предава от камерата може да бъде криптирана и по този начин безопасно предавана по INTERNET. Криптиращият алгоритам е вграден в камерата и не се налага да се купува и инсталира допълнително.
 • Съществува и мобилен вариант с WiFi връзка на камерата, с цел оперативно наблюдение.
 • Камерите са температурно стабилизирани от -30°С до +60°C, херметизирани и отговарят на промишлен стандарт IP65.
Share