Qube

8 Предимства на електронния контрол на достъп

Електронна система за контрол на достъпа предлага няколко предимства пред традиционните брави и ключове. Това са 8 от най-важните предимства, които трябва да се имат впредвид, когато се обмислят опциите за монтиране на система за контрол на достъпа:

1. Електронните ключове са трудни за копиране, ако не и невъзможни

Докато физически ключове могат да бъдат копирани много лесно, размножаването на електронни ключове е много по сложно, ако не и невъзможно. Това прави вашата система за достъп много по-сигурна, отколкото може да бъде с метални ключове.

2. Никога няма да Ви се наложи да смените ключалките

Електронната база данни от потребител означава, че никога няма да Ви се наложи да промени теключалките на вашите врати. Ако се загубви, карта за достъп, тя може веднага да се изтрие от базата данни и нова може да бъде издадена. Ако служителят напусне компанията, неговите права на достъп може да бъде изтрити в рамките на секунди. Това значително намалява цялостното Ви излагане на риск.

3. Трябва Ви само един ключ

С електронен достъп, вашият единствен ключ или код за достъп Ви дава достъп до всяка врата, до която трябва да имате достъп, така че няма шанс да забравите ключа за определена врата. Ако има място, където трябва да имате достъп, а не се разпознава от системата, оператора на мрежата може да добавят вас или вашия пряк ръководител към списъка незабавно.

4. Електронните RFID ключове улесняват и пестят време

Ако някой техник се нуждае от допълнителен достъп за да се справи с извънредни ситуации в зона, в която няма достъп, правата му могат да бъдат актуализирани веднага. По този начин, технологиите могат да спестят време и да ускорят ремонта.

5. Пълна хронология на събитията

Със система за електронен достъп, всяко влизане във Вашите обекти се регистрира за последващ преглед. Това може да бъде безценен инструмент, когато се изследва вандализъм или кражба, или за следене на времето за реагиране или работното време на персонала.

6. Електронният контрол на достъпа е напълно адаптивен за всеки потребител

Електронен контрол на достъпа Ви дава възможност да определяте различни нива потребители с права на достъп по целия път към отделни врати и часове. Това свежда до минимум излагането на риск, като намалява достъпа до зони, в които присъствието на потребителя не е нужно.

7. Електронните брави могът да се контролират дистанционно

Ако техник или човек, който не работи в обекта се нуждае от достъп до заключена зона, можете да отворите вратата дистанционно от софтуера на системата. Това ви дава допълнителна степен на гъвкавост, като същевременно се гарантира, че знаете за достъпа в зоните си.

8. Вие няма да губите време и пространство в джоба си с електрония достъп

Електрония контрол на достъп е по-бърз и по-добър от използването на ключалки и ключове. Вие никога няма да търсите ключодържател с много ключове, за да намерите кой ключ е от тази врата, и няма да губите място в джоба или чантата пренасящи обемните ключодържатели с различните ключове.

access-control-1

Share