Qube

5 причини да изберете Моботикс! Част 3:...

m24

Моботикс е комплексно решение, това го прави най-евтиното работещо решение за охрана, контрол, видоенаблюдение и автоматизация в едно!

Моботикс може да се използва и за комуникация! Както казахме в предишната статията 5 причини да изберете Моботикс! Част 2:... Моботикс може да се използва за SIP двупосочна комуникация. Какво значи SIP? SIP е протокол за пренасяне на аудио сигнал през IP мрежа като Интернет. Освен аудио сигнал, SIP протокола може да пренася и видео, което позволява да наблюдавате видео сигнала от камерата Моботикс на смартфонa си. И след като камерата има вграден микрофон и говорител може да слушате и говорите през телефона, а хората пред камерата Моботикс да Ви отговарят през микрофона й и да Ви слушат през говорителя й.

Това може да Ви е много полезно защото вече можете да общувате с вашият персонал през Интернет от всяка точка на света без да плащате скъпи разговори. Освен това може да контролирате персонала като слушате как общуват с клиенти и партньори. Това е голямо предимство защото това което видеото и звука могат да Ви предложат е да разберете контекста и ситуацията в която се случват нещата и може да си извадите обективна оценка за създалите се ситуации.

Това което само Моботикс може да Ви предложи е, при създала се ситуация камерата да Ви се обади на смартфон или компютъра с видео връзка от камерата и да гледате в реално време какво се случва, да чувате звука и да може да говорите през камерата. Това е полезно, например ако след работно време влезне някой във Вашият офис камерата ще Ви се обади и Вие може да го предупредите че го гледате и ще изпратите веднага охраната или полицията. Така може да реагирате адекватно когато има настъпило събитие, а не след като всичко е свършило да гледате някакъв запис как Ви ограбват или рушат вашето имущество.

В следващата част ще разберете защо системите са охранителни и накрая как бихте могли да печелите от реклама и как може да си водите статистика използвайки Моботикс.

Share