Qube

Писна ли ти да търсиш ключа за ключалката на входната врата?

Интервю с домуоправител на жилищна сграда в Зона Б-5.

Колко апартамента са във Вашата сграда и колко човека живеят тук?

В нашият блок са 74 апартамента и живеят около 270 човека.

Защо решхте да използвате система за контрол на достъп?

Системата за контрол на достъп има много предимства. Ние сме много хора и ако използваме стандартните ключалки трябва да копираме много ключове. Това са над 270 ключа защото, в сградата идват роднини на живущите, като брат, сестра син или внук, и до момента не съм намерил ключалка с толкова много ключове. Както знаете копията не могат да бъдат перфектни и доста от тях заяждат, а ако те заяждат, разбиват бравата и разбирате, че ако сменим патрона, след това трябва да се правят нови ключове, и тъй като сме много хора трафикът е голям и за нас би било доста по-лесно да не бъркаме всеки път в ключалката.

По евтина ли е системата за контрол на достъп от обикновенната ключалка?

Разбира се, че е по-евтино, цената на електронните ключове е по-ниска от копирането на метални ключове. Освен това, нямаме износване на патрон и нямаме нужда повторно да се вадят ключове. Много по-бърз е достъпа за хора, който имат карти, защото не им се налага да търсят кой ключ е за тази ключалка.

По защитена ли е Вашата врата сега?

Да, сега нямаме механична ключалка, която да може да бъде разбита. Премахнали сме я въобще от вратата, която сега е права плоскост само с дръжка. Четецът е вандалозащитен и е скрит. Само хората от блока знаем къде е. Контролерът е защитен и имаме резервно захранване в случай, че токът спре, системата продължава да работи над 15 часа, дори и при натовареността на нашето потребление.

Бихте ли използвали такава система и другаде?

На следващото събрание ще дискутираме инсталирането на система за контрол на достъп за асансьори, мазето и таванските помещения. Предимството е, че имаме закупени електрони чип карти и не е необходимо да купуваме допълнителни, освен това можем да ограничим достъпа до асансьора за хората, които не го използват от първия етаж както и да ограничим достъпа до мазетата на хората, които имат таванско помещение и обратното, за тези които имат мазе, няма да имат достъп до таванските помещения.

Препоръчвам на всички който се двоумят да не мислят повече, много по удобно, бързо и сигурно е да се използват тези системи. Предвид натовареността на нашия вход беше немислимо да сложим механична ключалка. Благодаря Ви и успех! 

Препоръка

Share