Qube

Нoвите MOBOTIX S15, D15 и V15 модели охранителни камери изкарват картина с най-високо качество!

От 21 Май 2013 година. MOBOTIX AG стартира три нови модела охранителни камери с по-голям брой на кадрите в секунда, по-добра чувствителност към светлината, по-добро използване на възможности за увеличение с новата 5 мегапикселова технология.

Новите модели охранителни камери S15, V15 и D15 са разработени от вече успешните предшественици в тези серии. Чрез използване на 5 мегапикселови сензори на тези нови модели камери, потребителите ще могат да изпитат големи предимства. „Най-видимите промени, които сме направили за потребителите са, че те ще получат видимо по-добра светлочувствителност при ниска осветеност или през нощта,“ казва д-р Ралф Хинкел, основател на MOBOTIX AG. „Светлочувствителността на цялостното качество на изображението е до четири пъти по-добра, което увеличава цялостното качество на изображението в лоши метеорологични условия и през нощта.“

С тази технология максималната резолюция QXGA е повече от 2,5 пъти по-висока от Full HD. Друго голямо предимство е, че новата сензорна технология в комбинация с предварителна обработка на данните на изображението директно в камерата осигурява видео с до 30 кадъра в секунда.

Повишената способност за увеличение в изображението на S15 и D15/V15 увеличава възможностите още повече. "Ние увеличихме възможността за Zoom на цветните сензори с 27% с помощта на новата технология и с повече от 200% в черно-белият сензор", продължи д-р Хинкел. Това води до по-подробни изображения и позволява на камерата да бъде разположен по-далеч от наблюдаваните области. Това позволява на потребителите да се възползват от по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за проектиране и изграждането на охранителната система с Моботикс.

mx PR S15-D15-V15 130521.jpg formatVGA

Новото в моделите на Моботикс S15, D15 и V15, е че са снабдени с нов, уникален MxActivitySensor за интегриран анализ на движението във видеото. Веднъж конфигурирано, безплатният софтуер може да направи разлика между движения, които не са от значение за охраната на обекта и такива, които са реална заплаха като по този начин значително намалява броя на фалшивите аларми. За пример такива движения могат да бъдат клатенето на дърветата от вятъра, които не нарушават охранителния периметър и няма да дадат аларма, а преминаването на човек покрай тях ще бъде засечено и ще алармира.

Новите модели са оборудвани с 5-мегапикселови матрици и са на разположение от днес от партньорите на Моботикс.

Share