Qube

Защо биометричният контролът на работно време и достъп е по-скъп, но по-ефективен!

biometricС развитието на технологиите цените спадат, но биометричната технология е все още скъпа за българския пазар. Най-евтината биометрия остават четците за пръстови отпечатъци. Този вид биометрия е няколко пъти по-евтина, от биометричните четци за разпознаване на лица, четене на вени или сканиране на очи. Това е така, защото пръстовите отпечатъци се използват от най-дълго време и технологията се е доказала със своята надеждност.

Разбира се, четенето на пръстови отпечатъци не винаги е нужно, но е по сигурно от картовите четци за контрол на достъп и още повече при контрол на работно време. Това е защото работниците биха могли да оставят картата на свой колега, който да ги чекира няколко часа по-късно след като са си тръгнали. При биометричното четене на пръстови отпечатъци това не може да стане.

Преди да се спрете на конкретен метод за валидиране на Вашите служители имайте това в предвид, защото въпреки че е по-скъп като първоначална инвестиция биометричният контрол може да излезе и по-евтин ако имате недоброжелателни работници.

 

Share